Tunteet saavat sinut nauramaan, itkemään, huutamaan, raivoamaan, hymyilemään, rakastumaan, vihaamaan jne. Tunteilla on iso merkitys elämän pienissä ja isoissa valinnoissa. On tunneälyä, tunteiden paloa, tunteiden viilenemistä, kuumenemista ja joskus tunnelukkoja. Olen tunneihminen, kuulee joskus jonkun sanovan. Tunteilla on aina jokin viesti, mutta harva pysähtyy miettimään mitä tunne yrittää viestittää. Tai jos kuuleekin, niin ei kuuntele.

Tunteet eivät synny itsestään, tunteen taustalla on aina jokin ajatus. Ajatukset, varsinkin alitajunnasta ponnistavat, ovat niin salamannopeita, ettet ehdi niitä tunnistamaan. Joskus on hyvä tunnistaa omien ajatustensa laatu, varsinkin jos se on negatiivista tai kriittistä, koska todennäköisesti toimintasi on tunteiden kaltaista.

Jos haluat muutosta, tarkkaile millaisia ajatuksia ajattelet. Jos ajattelet kielteisesti tai vähättelevästi, todennäköistä on että muutosta ei tapahdu. Kielteisen lauseen voi muuttaa vähemmän kielteiseksi, neutraaliksi tai jopa hieman positiiviseksi jolloin mahdollisuudet onnistumiselle moninkertaistuvat.

Voit testata jotain kielteistä ajatustasi esim. kirjoittamalla se auki

Minulla on aina kiire ja se aiheuttaa ahdistusta

Minulla on melkein aina…

Minulla on usein kiire…

Minulla on joskus kiire…

Minulla on tuskin koskaan kiire…

Olen hyvin aikatauluttanut itseni

On hyvä pysähtyä miettimään, onko oikeasti kiire vai onko pelkkä ajatus kiireestä se joka aiheuttaa ahdistusta. Jos kiire on, voiko sille tehdä jotain?

Mindfulness – harjoituksilla eli tietoisen läsnäolon harjoituksilla saa hyvin tilaa ajatella ajatuksiansa, sekä niiden laatua. Näin pystyt valitsemaan itsellesi, omalle hyvinvoinnillesi parempia ajatuksia, ja sitä kautta sinulle positiivisempia tunteita, jotka johtavat itsellesi parempaan toimintaan. Tunnistat myös paremmin tunteita joita ajatuksesi aiheuttavat, ja pystyt käsittelemään niitä paremmin.

Elämäni parhaimpia päätöksiä oli aloittaa meditointi. Elämään on tullut lisää aikaa ja laatua.