Ihminen on loistava huijaamaan, ja parhaiten itseään. Totuus on helppo piilottaa milloin mihinkin tekosyyhyn, syitä tekemättömyydelle keksin minäkin hyvin helposti, ja ignooraan syyt tekemiselle sisäisellä äänellä.

Painonpudotus tai pikemminkin painonlisäys on yleisimpiä itseensä kohdistuvia huijauksen kohteita.

Laihtuisin kyllä, mutta aineenvaihduntani….

Söisin terveellisesti, mutta ne juhlat…

Pudottaisin painoa, mutta kun on kesä…

Vyötäröllä on liikaa, mutta kyllä tässä iässä saa…

Aloin miettimään mitä jos vaihtaisin mutta sanan tilalle ja, muuttuisiko syiden sävy, ja parhaimmassa tapauksessa, loppuisiko syiden keksiminen ja sen sijaan lähtisin totuuden kautta kohti kevyempää elämää? Kokeillaan.

Laihtuisin kyllä, ja laihdunkin koska aineenvaihduntani saa liikunnasta vauhtia…

Söisin terveellisesti, ja juhlat ei haittaa, ne ovat vain muutaman tunnin…

Pudottaisin painoa, ja nyt kun on kesä, se onkin helpompaa, kun on ihania marjoja ja tuoreita kasviksia…

Vyötäröllä on liikaa, ja se on tässä iässä haitaksi joten aion tehdä jotain…

Hups, mitä oikein tapahtui? Yhden sanan muuttaminen vaihtoi koko lauseen tunnelman aivan toisenlaiseksi. Voisitko ajatella kokeilevasi samaa?

Kirjoita lauseet mitä toistat itsellesi ja muuta mutta sanan tilalle ja, ja katso mitä tapahtuu. Kun kirjoitat lauseet paperille, huomaat miten mielesi alkaa keksimään aivan toisenlaisia ajatuksia. Sanojen, niin ääneen lausuttujen kuin sisäisessä puheessa kuultujen voima on hurja. Mieti siis miten puhut itsellesi, kannustavasti vai lannistavasti, huijaten vai faktoissa pysyen.

Huijauksella on sekin huono puoli, että hyvin harvoin, tuskin koskaan, se auttaa pitkällä tähtäimellä. Olet ansainnut totuuden, se kirpaisee hetken, vie sinut toimintaan, ja palkitsee aina.